Nieuws

Opening Keatswike op 30 juli

De internationale kaatsweek in Franeker begint op maandag 30 juli. Kaatstoppers uit Nederland en andere delen van Europa strijden om Europese titels in Internationaal Spel, WallBall en Llargues. De dames kaatsen met zachte bal op de Voorstraat, de mannen strijden op de 165e PC om de hoogste eer en de jongens kaatsen de generale voor de Freulepartij in Wommels.

De officiële en feestelijke opening van de Keatswike vindt plaats op maandagavond 30 juli op it Sjûkelân in Franeker met een bijzondere kaatsshow. Uiteraard staat de kaatssport daarbij centraal. Filmbeelden van de PC-finale van 2017 lopen als een rode draad door de voorstelling. Er is muziek en er zijn liedjes, gecomponeerd door Peter van der Zwaag en Clara Rullman. Solisten vertellen verhalen. De loting voor de 165e PC is in deze show verweven en vindt dus deze ene keer niet plaats in De Koornbeurs.



De show begint om 21:00 uur. It Sjûkelân is geopend vanaf 20:00 uur. Kaarten kunnen in de voorverkoop met korting worden besteld aan de kassa van het Keatsmuseum en op de website www.vanplan.nl. Kaarten zijn op de avond zelf ook aan de kassa te koop. Bezoekers kunnen daar op vertoon van hun PC-kaart toegang krijgen tegen voorverkoopprijs (€7,50). Anderen betalen aan de kassa €10.

Log in