Sikke de Vries

Sikke de Vries (1888 - 1969)

 

Woonplaats:

Harlingen
PC-koning: 1915
Deelnemer PC: 1906 – 1919
Aantal deelnames: 10
PC-puntentotaal: 8 (2, 1, 0)

Sikke de Vries werd op 1 november 1888 in Harlingen geboren. Terwijl het kaatsen in de omliggende dorpen al jaren gaande was, kwam dit in de havenstad toen pas van de grond en De Vries groeide er dus mee op.

Zijn plaats was in het voorperk, hij was linkshandig, had een venijnige slag en, naar het scheen, een sterke arm. De Vries was niet een speler die op de voorgrond trad. In 1912 begonnen zijn successen te komen, alhoewel hij niet op alle partijen verscheen. In dat jaar won deze tacticus, uit een lijst van vierentwintig parturen, de PC.

Drie jaar later herhaalde de loodgieter/koperslager dit kunststukje en werd tot koning uitgeroepen. Weer een jaar later was er opnieuw succes. In een thuiswedstrijd won hij voor de kaatsvereniging ‘Eendracht’ het Nederlands kampioenschap. Aan de carrière van De Vries zou spoedig een einde komen, doordat zijn schouder niet langer optimaal functioneerde. Vele jaren later, toen hij in Amerika op bezoek was, deed hij mee aan een kaatspartij in Grand Rapids en won (natuurlijk) de eerste prijs.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Log in