Nieuws

Daniël Iseger PC Koning 2014

Daniël Iseger is voor de derde keer uitgeroepen tot koning van de PC. Hij won de belangrijkste kaatspartij van het jaar met Gert-Anne van der Bos en Jacob Wassenaar.

Het verrassende partuur van Jelte-Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Sjoerd de Jong werd in de eindstrijd binnen een half uur afgeserveerd: 5-0 en 6-6. Van der Bos en Iseger kaatsten de eerste twee omlopen nog met Taeke Triemstra, maar die moest geblesseerd afhaken. Het seizoen is voorbij voor de voorinse uit  Sint Jacobiparochie. In die eerste twee omlopen kwamen de latere winnaars nooit echt in de problemen. Tegen Pieter van Althuis, Jacob Klaas Haitsma werd het 5-3 en 6-0, tegen Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Jouke Bosje 1-5 en 6-6.

De halve finale leek voor Van der Bos een moeizaam verhaal te worden. Tjisse Steenstra, Herman Sprik en Cornelis Terpstra namen een voorsprong: 0-2 en 2-6. Daarna miste Steenstra twee keer het perk en sloeg Jacob Wassenaar de bal over de boven. De aansluiting was een feit en Van der Bos cs waren definitief op stoom. Invaller Wassenaar nam het voortouw in het perk. Aan de opslag maakte Van der Bos weinig fouten en voerde Iseger de druk op het perk met Sprik en Terpstra steeds verder op. Op 5-3 en 6-4 miste Steenstra opnieuw het perk.

Jelte-Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Sjoerd de Jong had in de eerste omloop in eerste instantie redelijk veel moeite met Gosse Beeksma, Bauke Dijkstra en Rudolf Soepboer. Dat partuur nam de leiding, maar een kwaadslag van Bauke Dijkstra op 2-3 en 6-6 bracht de parturen in evenwicht. Daarna klaarden Jelte-Pieter Dijkstra cs het karwei: 5-3 en 6-6. Een omloop later trof Dijkstra een verrassende winnaar uit de eerste omloop. Haye Jan Nicolay, René Anema en Jan Schurer versloegen de winnaars van vorig jaar, het partuur van Johan van der Meulen. In de tweede omloop ging het licht al vrij snel uit. Op 2-5 en 6-6 maakte Dijkstra de partij uit met een zitbal.

De halve finale tegen Martijn Olijnsma, Marten Feenstra en Pier Piersma bracht meer spanning. Olijnsma kwam met 1-3 voor, maar Dijkstra kwam terug tot 3-3. Op 3-3 en 6-6 sloeg Olijnsma een zitbal en op 3-4 en 4-6 keerde Feenstra voor de kaats. De stand was daarmee 3-5, de wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar. Een serie missers van Olijnsma en Feenstra aan de opslag bracht de spanning helemaal terug: 5-5. Een misser op 5-5 en 6-0 betekende het eind voor partuur Olijnsma, vooraf een van de grote favorieten, en voor de PC-carrière van Marten Feenstra.

1. Gert-Anne van der Bos, Jacob Wassenaar, Daniël Iseger

2. Jelte-Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde, Sjoerd de Jong

3. Martijn Olijnsma, Marten Feenstra, Pier Piersma

3. Tjisse Steenstra, Herman Sprik, Cornelis Terpstra

Verslag www.kaatsnieuws.com

Log in