Nieuws

PC neemt initiatief voor Juniorencompetitie

De PC en de KNKB gaan in het kaatsseizoen 2019 gezamenlijk een competitie voor junioren opstarten. Met deze nieuwe competitie wordt beoogd om junioren (17 tot 21 jaar) na de jongenscategorie een betere aansluiting te geven naar de senioren. De huidige kaatskalender bevat slechts 4 partijen voor de juniorencategorie. Dat gaat per 2019 veranderen. Naast het NK-junioren en de Jong Feintenpartij wordt er in samenwerking met de kaatsverenigingen een competitie van 10 wedstrijden opgezet, met een afsluitende finalepartij, die voorafgaand aan de Keats-Off op het Sjûkelân verkaatst gaat worden.

De opzet  van de competitie zal het komende jaar verder uitgewerkt worden. Het is de bedoeling om tijdstip en entourage van de wedstrijden aan te laten sluiten bij deze leeftijdscategorie. Vooruitlopend op de nieuwe Juniorencompetitie, zal dit jaar al een aantal extra wedstrijden voor junioren georganiseerd gaan worden.

Het initiatief voor de juniorencommissie is afkomstig van de PC. De PC beijvert zich voor het stimuleren van het jeugdkaatsen, zoals eerder een impuls is gegeven aan het Schoolkaatskampioenschap. De uitwerking en realisatie is een gezamenlijk project van KNKB en PC.

(foto: Kaatsnieuws.nl)

 

Log in