Nieuws

Partuur Tuinman wint Keatsoff

Bouke Willem Tuinman (Dronryp), René de Haan (Franeker) en Wybren Postma (Ingelum), de nummer 19 in de ranking, zijn het zestiende partuur op de lijst van de 165e PC. De drie jonge kaatsers wonnen de finale van de Keats Off op it Sjûkelân met 5-3 6-4 van Johan Diertens, Erik Haitsma en Steven de Bruin.

Het partuur Tuinman wist door degelijk te kaatsen het ervaren partuur Diertens te verslaan. Eerder stuurden de jonge kaatsers Wierd Baarda, Tsjerk Elsinga en Pieter van der Schoot al naar huis nadat ze in eerste instantie tegen een achterstand (5-2)moesten opboksen. Uiteindelijk werd er toch gewonnen: 5-5 en 6-2. In de finale bleven de jonge kaatsers rustig en namen ze al snel een 4-0 voorsprong. Pas op 4-0 6-6 pakte het partuur Diertens een eerst.

Diertens, Haitsma en De Bruin kwamen zelfs nog terug tot 4-3 en leken daarmee de spanning terug te brengen. Twee gewonnen eersten op rij voor partuur Tuinman maakten echter een einde aan de hoop op een spannende ontknoping. Partuur Diertens won eerder de halve finale van André van Dellen, Gerrit Jan Duiven en Lennart Adema met 5-3 6-6.

Log in