Nieuws

Acht debutanten op 165e PC

Op de lijst van de 165e PC staan acht debutanten. De eerste die we op het veld zien verschijnen is Remmelt Bouma uit Weidum. Remmelt was de enige kaatser van zijn categorie in zijn dorp. Afdelingswedstrijden kaatsen zat er dus vroeger niet in voor hem. Vorig jaar kaatste Bouma de Keatsoff maar wist toen wist hij de finale niet te winnen. Dit seizoen verloopt voorspoedig. Remmelt Bouma is inmiddels met zijn maten Jelte Visser en Willem Heeringa doorgestoven naar de Hoofdklasse.  

Partuur Dijkstra ( foto)

Partuur nummer zes bestaat louter uit debutanten. Dit is het partuur van Paul Dijkstra uit Bitgum, Gabe-Jan van Popta uit Lollum en Stefan van der Meer uit Baard. Dan hebben we ook meteen de jongste deelnemer van de dag op het veld. Voorinse Van Popta viert in december zijn achttiende verjaardag. Zijn maten zijn maar een paar maanden ouder overigens. Dit partuur was vijftiende in de ranking en wist zich dus direct te plaatsen.  Het trio pakte op de op de Tweede klasse in Schettens en Winsum de krans en denderde zo de top 15 in. 

Paul Dijkstra won dit jaar de derde prijs op de Jong Nederland, Gabe-Jan van Popta werd vorig jaar vijfde op de Freule. Achterinse Stefan van der Meer, zoon van drievoudig Pc winnaar Thomas van der Meer, werd daar derde. 

 

Partuur Tuinman

Door de keatsoff te winnen, wisten Bouke Willem Tuinman (19) uit Dronryp , René de Haan uit Franeker  en Wybren Postma uit Ingelum zich te plaatsen voor deze PC.  Bouke Tuinman hebben we een tijdje gemist op het kaatsveld. Vlak voor de tweede cyclus bedacht hij dat hij weer wilde kaatsen. De Freule kaatste hij nooit want er was te veel concurrentie in Dronryp. Door door te zetten staat Tuinman nu op de PC. De 18-jarige René de Haan uit Franeker wordt al door het publiek vergeleken met Erik Seerden en Pieter van Althuis. René de Haan is te herkennen aan het “vingertje” Na zijn opslag wijst hij de bal na. 

 

Achterinse in dit partuur is Wybren Postma uit Ingelum. Wybren is een echte kaatsliefhebber. We weten dat hij in 2010 tweede werd op het EK Muurkaatsen en ook is hij koning geweest op de Lanen in Harlingen

 

Laatste debutant is Patrick van Dellen uit Berltsum. Vorig jaar stond de 19-jarige opslager nog op de Keatsoff. Dit jaar wist hij zich rechtstreeks te plaatsen. Vorige week won hij met zijn broer André en  Patrick Nauta de Jong feinte in Easterein. In 2011 won hij het NK Pupillen. Op de Freule werd hij vijfde. 

Log in