Nieuws

168e PC op 4 augustus gaat door! Kaartverkoop start op 10 juli

De PC gaat door! Dat is de uitkomst van het overleg dat de PC afgelopen maandag heeft gehad met Gemeente Waadhoeke, Veiligheidsregio Fryslân, brandweer en politie. Vorig jaar moest als gevolg van de Corona-maatregelen de PC voor de vijfde keer in de geschiedenis afgelast worden. De Permanente Commissie is zeer verheugd dat de PC dit jaar door kan gaan en mét publiek. Er zullen wel een aantal aanpassingen zijn om aan de Corona-maatregelen voor evenementen te kunnen voldoen.

Aanpassingen
De belangrijkste aanpassing is dat de bezoekers van de PC bij de ingang moeten kunnen aantonen dat ze of geënt zijn tegen corona of recent negatief getest zijn. Hierdoor kan de algemeen geldende anderhalve meter maatregel op It Sjûkelan komen te vervallen evenals de mondkapjesplicht. De tribunecapaciteit zal gelijk zijn aan voorgaande jaren. Het evenemententerrein zal vergroot worden, zodat de bezoekers van de PC toegang hebben tot de horeca. Omdat buiten It Sjûkelân de anderhalve meter regel wél van toepassing is, zal er van het gebruikelijke feest in de stad, met feesttenten en live muziek dit jaar helaas geen sprake zijn. Op It Sjûkelân zal er daardoor sprake zijn van het ‘oude normaal’, erbuiten zal het sober zijn.

Kaartverkoop start op 10 juli
De kaartverkoop zal op zaterdag 10 juli van start gaan. Digitaal via www.pc-franeker.nl en fysiek via het kaatsmuseum. Over de details hierover zal de PC binnenkort informeren via de website en voor de vaste bezoekers aan de PC tevens via een nieuwsbrief. De PC zal daarnaast nader informeren over de wijze waarop de controle op entingen en/of testen bij de toegangspoorten van It Sjûkelân zal plaatsvinden.

Log in