Nieuws

Geen Keatsoff in 2021

Er zal dit jaar geen Keatsoff georganiseerd gaan worden voorafgaand aan de PC. Dit betekent dat de hoogste 16 parturen op de rankingslijst per 1 augustus deel zullen nemen aan de 168e PC.

Aanleiding is dat het de KNKB niet gelukt is om in de vijf kaatsweekenden vóór de Keatsoff (die gepland stond op 29 juli) een volledige cyclus van 8 rankingspartijen te organiseren. Dit betekent dat de partijen die gepland staan voor het weekend van 31 juli ook deel moeten gaan uitmaken van de kwalificatie voor de PC. Overigens blijft ook dan het aantal rankingspartijen in 2021, voorafgaand aan de PC, steken op 7.

De PC heeft nog overwogen om de Keatsoff te verplaatsen naar maandagmiddag, maar is tot de conclusie gekomen dat dit stuit op te veel praktische bezwaren. Gezien het feit dat pas op zondagavond de nieuwe ranking vaststaat en daarmee ook de deelnemers aan de Keatsoff, wordt het voor de kaatsers kort dag om zich hiervoor vrij te maken. Bovendien wordt dan het wedstrijdschema in de ogen van de PC te belastend.

De Keatsoff is de kwalificatiepartij voor de rankingsparturen 16, 17, 18 en 19 om het 16e en laatste ticket voor deelname aan de PC te bemachtigen. Het is met name voor jonge kaatsers een mooi ervaringsmoment om te kaatsen op It Sjûkelân met meestal veel publiek. Voor het publiek is de Keatsoff de laatste jaren een in populariteit toenemende opmaat naar de Fiifde Woansdei. 

Log in