Nieuws

Hendrik Kootstra koning op 164e PC

Hendrik Kootstra is koning geworden van de 164e PC. De achterinse uit Minnertsga won met Bauke Triemstra en Alle Jan Anema in de finale van het partuur van Jelle Attema, Jacob Klaas Haitsma en Hillebrand Visser.

De finale eindige pas met alles oan'e hang. Op 5-5 en 6-6 sloeg Triemstra de bal op. Jacob Klaas Haitsma verwerkte de bal wel, maar die kwam daarna weer recht op Triemstra af. De opslager retourneerde tot voor de kaats en maakte zo een eind aan een spannende finale. Voor het partuur van Attema waren de druiven uiteraard zuur. Het had daarvoor in de halve finale, overigens ook al met alles oan'e hang, gewonnen van het favoriete partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. En ook in de eerste omloop tegen de winnaars van de Keats Off (Jelte-Pieter Dijkstra, Pier Piersma, Jan Schurer) eindigden Attema cs de partij pas op 5-5 en 6-6.Triemstra, Anema en Kootstra begonnen de dag met een klinkende 5-0 en 6-0 op het partuur van Elgar Boersma. In de tweede omloop tegen Johan Diertens, Hyltje Bosma en Steven de Bruin werd het 5-2 en 6-2. In de halve finale tegen Hendrik Tolsma, Allard Hoekstra en Sjoerd de Jong werd de tegenstand al behoorlijk fors: 5-5 en 6-4.

Bauke Triemstra won voor de derde keer een prijs op de PC. In 2015 en 2016 was hij al derde. Alle Jan Anema, hij kaatste zijn tiende en laatste PC, won derde prijzen in 2009 en 2012. Hendrik Kootstra won, en dat werd door voorzitter Ids Hellinga "opvallend" genoemd, nog nooit een prijs op de PC. De zevende maal bleek scheepsrecht. En hoe... Kootstra werd door de Koningscommissie tot beste kaatsers van de dag uitgeroepen.Bekijk ook: Alle uitslagen van de 164e PC

Log in