Nieuws

Dirk de Vries overleden

Op 14 januari is op 94-jarige leeftijd Dirk de Vries overleden. De geboren Sexbierumer stond in de periode tussen 1940 en 1949 zeven keer op de lijst van deelnemers van de PC. Meestal als opslager, maar ook als perkspeler kon De Vries prima uit de voeten. Het leverde hem tweemaal een achtste prijs op en eenmaal een zevende. Z’n afscheid als kaatser betekende niet het einde van z’n optreden op It Sjûkelân. Jarenlang behoorde hij tot het keurmeesterskorps van de PC en later fungeerde De Vries als omroeper van de PC. Tot 1987, toen de huidige spreekstalmeester Johannes van der Ploeg deze functie van hem overnam. 

Op de foto het keurmeesterskorps van de PC in 1979. Dirk de Vries is zittend de tweede van rechts (bron: kaatshistorie.nl).

 

 

Lees meer...

Hans Wassenaar koning op 163e PC

De koningscommissie was unaniem. Hans Wassenaar uit Leeuwarden verdiende de koningstitel op een volledig uitverkochte 163e PC. Met zijn maten Jan Dirk de Groot en Renze Pieter Hiemstra was hij in de finale (4-5 en 6-6) te sterk voor Tjisse Steenstra, Herman Sprik en Cornelis Terpstra.

Lees meer...

PC 2016: Alle uitslagen


Op it Sjûkelân is de 163e PC verkaatst. Hans Wassenaar werd uitgeroepen tot koning. Hij won met Renze Hiemstra en Jan Dirk de Groot in de finale van het partuur van Tjisse Steenstra. Wij zetten alle uitslagen op een rijtje.

Lees meer...

Nieuwe PC-koetsier is er klaar voor

Augustinus Hoekstra uit Sibrandabuorren is de nieuwe koetsier voor de PC. Samen met zijn vrouw Janneke, een oud-Franeker, zorgen zij er woensdag voor dat de winnaars van vorig jaar bij it Sjûkelân gebracht worden.  Onervaren is Hoekstra niet als koetsier. ,, Wy ride wol maratons en konkoersen.”  Ook heeft het echtpaar een rouwkoets en een trouwkoets. ,,Yn de lêste hawwe Willem-Alexander en Maxima ek alris sitten.”

Lees meer...

Permanente Commissie

De vijfde woensdag

Multimedia

Log in