Nieuws

Kaartverkoop 170e PC zaterdag 6 mei van start

De kaartverkoop van de 170e PC gaat zaterdag 6 mei om 10.00 van start! Wees erbij op 2 augustus! Kaarten zijn digitaal te koop via deze website, maar ook in het Keatsmuseum aan de Voorstraat 76 te Franeker. In dat laatste geval wordt u door een medewerker geholpen en ontvangt u meteen een papieren ticket. De keuze is dan ietwat beperkter, maar deze oplossing is een uitkomst voor mensen die om watvoor reden dan ook online geen kaart kunnen of willen kopen. 

Klik voor alle informatie over de kaartverkoop op de volgende link: kaartverkoop 170e-pc

Lees meer...

Kaatswereld geschokt door overlijden Johannes Brandsma

De kaatswereld reageert massaal op het toch nog onverwachte overlijden van oud-topkaatser Johannes Brandsma. Brandsma overleed in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 maart 2023. Hij maakte er geen geheim van, dat hij ongeneeslijk ziek was. In februari was de prognose van zijn doktoren: misschien nog zes maanden. Het werden zes weken. Mede daardoor overviel het nieuws vrijwel alle kaatsliefhebbers. Er verschenen in memoria, reacties op social media, oude interviews met De Brand werden afgestoft en opnieuw geciteerd.

Lees meer...

Klaas-Holst Meijer nieuw PC-lid

Klaas-Holst Meijer is toegetreden als lid van de Permanente Commissie. Hij volgt hûsmaster Gert Jan Breman op die dit voorjaar na 5 jaar afscheid zal nemen van de PC.

 Breman blijft nauw betrokken bij de PC. Sinds vorig jaar is de PC op de Fiifde Woansdei niet alleen verantwoordelijk voor de jaarlijkse PC-dag op 'It Sjûkelân', maar ook voor alle activiteiten in de stad. De PC heeft de ambitie om deze activiteiten, samen met de Franeker ondernemers, verder uit te bouwen. Gert Jan Breman zal aan deze ontwikkeling mede sturing geven.

 Klaas-Holst Meijer is 48 jaar, woont in Dronrijp en is ondernemer in onder meer Franeker. Van jongs af aan is hij een fervent liefhebber van de kaatssport. In z'n jeugd won hij voor zijn geboortedorp Berlikum de Schooljongensbond.

 

Lees meer...

PC 2022 | Dit wie de dei

Vier keer eerder stond Tjisse Steenstra in een PC-finale. Vier keer verloor hij die eindstrijd. Echter, vijfmaal is scheepsrecht voor de opslager uit Bitgummole. Op de Vijfde Woensdag in 2022 trok hij in een zinderende finale op een volledig uitverkocht Sjûkelân aan het langste eind èn kreeg hij de koingsbal omgehangen. Met zijn maten Renze Hiemstra en Hans Wassenaar werd de partij pas op 5-5 en 4-6 beslist. Op die stand sloeg Renze Hiemstra de bal boven. De premie was voor Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra.

Lees meer...

Loting 169e PC

Er is geloot voor de 169e PC. De drie hoogst geplaatste parturen uit de ranking komen elkaar niet eerder dan in de halve finale tegen.

Lees meer...

Arriva zet extra buslijnen in tijdens PC

Vervoersmaatschappij Arriva zet woensdag tijdens de PC vier extra buslijnen in. De opstapplaatsen, vertrektijden en prijzen vindt u op de speciale webpagina van Arriva (opent in een nieuw tabblad). Een aantal punten om rekening mee te houden:

- Tickets zijn op de site van Arriva te bestellen of te koop bij de chauffeur
- Er kan niet gereisd worden met de OV-chipkaart
- Er kan niet met contant geld betaald worden
- Betalen kan uitsluitend met PIN

Lees meer...

Log in