Nieuws

Klaas-Holst Meijer nieuw PC-lid

Klaas-Holst Meijer is toegetreden als lid van de Permanente Commissie. Hij volgt hûsmaster Gert Jan Breman op die dit voorjaar na 5 jaar afscheid zal nemen van de PC.

 Breman blijft nauw betrokken bij de PC. Sinds vorig jaar is de PC op de Fiifde Woansdei niet alleen verantwoordelijk voor de jaarlijkse PC-dag op 'It Sjûkelân', maar ook voor alle activiteiten in de stad. De PC heeft de ambitie om deze activiteiten, samen met de Franeker ondernemers, verder uit te bouwen. Gert Jan Breman zal aan deze ontwikkeling mede sturing geven.

 Klaas-Holst Meijer is 48 jaar, woont in Dronrijp en is ondernemer in onder meer Franeker. Van jongs af aan is hij een fervent liefhebber van de kaatssport. In z'n jeugd won hij voor zijn geboortedorp Berlikum de Schooljongensbond.

 

Lees meer...

PC 2022 | Dit wie de dei

Vier keer eerder stond Tjisse Steenstra in een PC-finale. Vier keer verloor hij die eindstrijd. Echter, vijfmaal is scheepsrecht voor de opslager uit Bitgummole. Op de Vijfde Woensdag in 2022 trok hij in een zinderende finale op een volledig uitverkocht Sjûkelân aan het langste eind èn kreeg hij de koingsbal omgehangen. Met zijn maten Renze Hiemstra en Hans Wassenaar werd de partij pas op 5-5 en 4-6 beslist. Op die stand sloeg Renze Hiemstra de bal boven. De premie was voor Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra.

Lees meer...

Loting 169e PC

Er is geloot voor de 169e PC. De drie hoogst geplaatste parturen uit de ranking komen elkaar niet eerder dan in de halve finale tegen.

Lees meer...

Arriva zet extra buslijnen in tijdens PC

Vervoersmaatschappij Arriva zet woensdag tijdens de PC vier extra buslijnen in. De opstapplaatsen, vertrektijden en prijzen vindt u op de speciale webpagina van Arriva (opent in een nieuw tabblad). Een aantal punten om rekening mee te houden:

- Tickets zijn op de site van Arriva te bestellen of te koop bij de chauffeur
- Er kan niet gereisd worden met de OV-chipkaart
- Er kan niet met contant geld betaald worden
- Betalen kan uitsluitend met PIN

Lees meer...

Partuur Van Zuiden wint keats off

Het vooraf toch wel favoriete partuur van Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer won donderdagavond overtuigend de keats off. In de finale waren zij met 5-1 en 6-0 te sterk voor het partuur van Redmer Zaagemans, Wytze Wassenaar en Yannick Hielkema.

Lees meer...

Log in