Nieuws

Kaartverkoop 169e PC start op 7 mei

De kaartverkoop van de 169e PC gaat zaterdag 7 mei om 10.00 van start! Wees erbij op 3 augustus! Kaarten zijn digitaal te koop via deze website, maar ook in het Keatsmuseum aan de Voorstraat 76 te Franeker. In dat laatste geval wordt u door een medewerker geholpen en ontvangt u meteen een papieren ticket. De keuze is dan ietwat beperkter, maar deze oplossing is een uitkomst voor mensen die om watvoor reden dan ook online geen kaart kunnen of willen kopen. 

Klik voor alle informatie over de kaartverkoop op de volgende link: https://mailchi.mp/pc-franeker.nl/kaartverkoop-169e-pc-zaterdag-7-mei-van-start

Lees meer...

Johannes van der Ploeg draagt stokje over aan Pieter van Althuis

Tijdens de aankomende PC zal Johannes van der Ploeg voor de 35e keer als spreekstalmeester fungeren. Dit bijzondere jubileum is voor hem aanleiding om het stokje over te dragen. De PC heeft inmiddels een opvolger benoemd in de persoon van Pieter van Althuis.

Johannes van der Ploeg begon in 1987 als 38-jarige als ‘omropper’ en gastheer bij de PC. Daarvoor kaatste hij 9 keer op ‘de Fiifde Woansdei’ op It Sjûkelân. Het leverde hem 2 keer een derde prijs op. Z’n belangrijkste triomfen als kaatser vierde hij door twee keer de Bondspartij te winnen, in 1973 voor Winsum en in 1977 voor Franeker.

Ook Pieter van Althuis is 38 jaar als hij in augustus het stokje, of beter, de microfoon overneemt. Hij kaatste 7 PC’s totdat hij in 2016 z’n abrupte afscheid aankondigde als gevolg van fysieke problemen. In 2010 won hij de tweede prijs, samen met Jacob Klaas Haitsma en Gerrit Flisijn, tijdens de memorabele modder-PC. Ze kwamen in de heroïsche strijd om priis en premje slechts een paar punten tekort en verloren met 5-5 en 6-2 van het partuur Van der Bos. Na z’n kaatscarrière was Pieter van Althuis als kaatsverslaggever actief voor Radio Eenhoorn.

Het zal vanaf volgend jaar even wennen zijn voor het PC-publiek. In de 35 jaar dat Johannes van de Ploeg omropper was, werd zijn stem hét geluid van de PC. Johannes van der Ploeg blijft als vrijwilliger betrokken bij de PC.       

Lees meer...

PC 2021: De Loting

Op it Sjûkelân in Franeker vond de loting voor de 168e PC plaats. Die wordt verkaatst op woensdag 4 augustus. Er staan (uiteraard) zestien parturen op de lijst.

Lees meer...

De 16 parturen die kaatsen op de 168e PC

Het rankingsysteem van de KNKB heeft uitgewezen welke parturen dit jaar mogen uitkomen op de PC. De Keats Off vervalt dit jaar helaas, waardoor aan de hand van de ranking ook het zestiende partuur is aangewezen. De loting is maandag om 18 uur op it Sjûkelân.

Lees meer...

René de Haan koning Juniorencompetie 2021

Patrick van Dellen, Jorn Lars van Beem en René de Haan wonnen vrijdag de finale van de Juniorencompetitie 2021. René de Haan werd uitgeroepen tot koning. Voorafgaand aan de finale werden er drie wedstrijden verkaatst. Dat waren er, mede door de coronapandemie, een stuk minder dan de zeven wedstrijden van twee jaar eerder. De inzet bleef hetzelfde. Sponsor FGD Lease stelt opnieuw een kaatsseizoen lang een auto beschikbaar aan de winnaars.

Lees meer...

Log in