Nieuws

Laas Pieter van Straten cs winnen in Exmorra

Laas Pieter van Straten is de nieuwe leider in de junioren-competitie. In Sint Jacobiparochie en Goutum werd hij nog derde; in Exmorra won hij met Christiaan Stremler en Gabe-Jan van Popta de eerste prijs. In de finale pakten Sjoerd Smits, Paul Dijkstra en Wytze Wassenaar slechts één eerst (5-1 en 6-2).

Lees meer...

Kaartverkoop 166e PC van start

De kaartverkoop voor de 166e PC is op zaterdagochtend om 10:00 uur van start gegaan. Bestellen was vanaf dat moment online mogelijk via de website van de PC: pc-franeker.nl. Bovendien konden mensen zonder internetaansluiting of de mogelijkheid om bankzaken digitaal te regelen kaarten kopen en contant of met pin betalen aan de kassa van het Keatsmuseum in Franeker.

Kaarten zijn zeven dagen per week, 24 uren per dag te koop op de website van de PC. Aan de kassa van het Keatsmuseum zijn kaarten te koop op elke zaterdag tussen 13:00 en 15:00 uur. Uiteraard geldt ook hier… Zolang de voorraad strekt. In voorgaande jaren waren alle zitplaatsen ruim voor de PC uitverkocht. Veldkaarten zijn uitsluitend op de wedstrijddag te koop.

Heel soms komt het voor, dat digitale kaarten in verkeerde postvakken belanden. Controleer dus even de spambox of reclamebox voor u de PC benadert met vragen. Mochten er desondanks vragen zijn omtrent uw bestelling of de kaartverkoop in het algemeen, dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een bericht sturen naar de PC Franeker via Facebook Messenger.

De PC wordt dit jaar verkaatst op woensdag 31 juli.

Lees meer...

PC komt met PC-selskip

De PC wil meer initiatieven om het kaatsen een boost te geven. Om dat te realiseren heeft de Commissie een PC-selskip opgericht Het aantal leden van dit gezelschap is beperkt. ,, It maksimale ledeoantal is dit jier 166. Elk jier kin der ien lid bykomme. It binne de jierren dat de PC bestiet”, legt PC-voorzitter Ids Hellinga uit.

Volgens Hellinga is de PC meer dan alleen ‘de fiifde woansdei’. De PC wil zich meer in de brede zin inzetten voor het kaatsen. ,,Benammen it keatsen for de jongerein is tige wichtich foar de PC. Sa is de PC, mei de KNKB, inisjator fan de junioarekompetysje.

Iedereen die €250 ( excl. BTW) per jaar betaalt kan lid worden van het PC-selskip. Leden krijgen daar ook iets voor terug. ,,Se krije in unyk speldsje met harren persoanlike nûmer derop en twa tagongskaarten foar de PC. It moaie is dat de stiper sels in plakje utsykje mei. Ek foar de kommende jierren”, vertelt de PC-voorzitter. Ook krijg ieder lid van het gezelschap een oorkonde als bewijs van het selskip en een ‘noflike selsskipsjûn yn de winter.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lees meer...

Kaartverkoop PC start zaterdag 4 mei

De kaartverkoop voor de 166e PC gaat op zaterdag 4 mei beginnen. Vanaf 10.00 kunnen op de volgende manieren kaarten verkregen worden: - Digitaal (iDEAL) via www.pc-franeker.nl - Contant via het Keatsmuseum in Franeker iedere zaterdag van 13.00 tot 15.00 (op 4 mei vanaf 10.00)
Lees meer...

Log in