Nieuws

PC 2022 | Dit wie de dei

Vier keer eerder stond Tjisse Steenstra in een PC-finale. Vier keer verloor hij die eindstrijd. Echter, vijfmaal is scheepsrecht voor de opslager uit Bitgummole. Op de Vijfde Woensdag in 2022 trok hij in een zinderende finale op een volledig uitverkocht Sjûkelân aan het langste eind èn kreeg hij de koingsbal omgehangen. Met zijn maten Renze Hiemstra en Hans Wassenaar werd de partij pas op 5-5 en 4-6 beslist. Op die stand sloeg Renze Hiemstra de bal boven. De premie was voor Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra.

Lees meer...

Loting 169e PC

Er is geloot voor de 169e PC. De drie hoogst geplaatste parturen uit de ranking komen elkaar niet eerder dan in de halve finale tegen.

Lees meer...

Arriva zet extra buslijnen in tijdens PC

Vervoersmaatschappij Arriva zet woensdag tijdens de PC vier extra buslijnen in. De opstapplaatsen, vertrektijden en prijzen vindt u op de speciale webpagina van Arriva (opent in een nieuw tabblad). Een aantal punten om rekening mee te houden:

- Tickets zijn op de site van Arriva te bestellen of te koop bij de chauffeur
- Er kan niet gereisd worden met de OV-chipkaart
- Er kan niet met contant geld betaald worden
- Betalen kan uitsluitend met PIN

Lees meer...

Partuur Van Zuiden wint keats off

Het vooraf toch wel favoriete partuur van Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer won donderdagavond overtuigend de keats off. In de finale waren zij met 5-1 en 6-0 te sterk voor het partuur van Redmer Zaagemans, Wytze Wassenaar en Yannick Hielkema.

Lees meer...

Minstens 5 debutanten op PC

Zoals het er nu uitziet, staan er op 3 augustus 2022 minstens vijf debutanten op de PC. Minstens, want het aantal kan nog oplopen. Dat is afhankelijk van de uitslag van de Keats Off (donderdag 29 juli). Deze kaatsers weten zeker dat ze voor het eerst mogen meekaatsen op de Fyfde Woansdei en zjn dus nieuw voor het grote publiek:

  • Hessel Postma (Winsum, Frl)
  • Rutger Torensma (Oosternijkerk)
  • Harold de Boer (Jellum)
  • Jurrit Osinga (Ingelum)
  • Rick Minnesma (Dronryp)

Hessel Postma (2019) en Rick Minnesma (2020) wonnen al eens de Freulepartij in Wommels. Harold de Boer werd tweede in 2021 en 2020. Hessel Postma (foto: Romy Postma) won zondag in Huizum zijn eerste krans op de hoofdklasse.

Lees meer...

Log in