Nieuws

PC zet 'QR-code-hulpbrigade' in

De kaartverkoop voor de laatste kaarten voor de PC in Franeker is begonnen. De organisatie hoopt nog steeds dat het kaatsevenement kan doorgaan. Om mensen veilig binnen te krijgen met een coronabewijs is er zelfs een 'QR-code-hulpbrigade' opgezet.

Voor de veiligheid moeten mensen met een QR-code aan kunnen tonen dat ze veilig zijn en geen coronavirus hebben. Maar dat heeft nog wel wat voeten in de aarde, zegt voorzitter Ids Hellinga. "De realiteit is dat er in de afgelopen weken veel mensen bij ons zijn gekomen om te vragen hoe ze dat voor elkaar moeten krijgen."

Daarom heeft de PC een inloopmiddag in het Kaatsmuseum, volgende week vrijdag (23 juli) van 15.00 tot 17.00 uur. "Dan zal er een aantal mensen met een laptop zitten die mensen kunnen helpen om een QR-code op een telefoon of op papier te krijgen. Wij hebben het de QR-code-hulpbrigade genoemd."

Volgens bouwmeester Theunis Bakker van de PC komt er nog heel wat bij de organisatie kijken. "We hadden normaliter alleen wat hekken rondom het Sjûkelân. Maar nu is het hele gebied daaromheen een groot evenemententerrein. Dus dat moeten we afsluiten, maar wel zo dat de mensen die er wonen nog wel thuis kunnen komen."

Ook wat het eten en drinken betreft moet er wel wat veranderen. "We hebben afgelopen vrijdag te horen gekregen dat we allemaal moeten zitten. Dat is nog wel een ding, want mensen moeten dus ook zitten als ze willen eten en drinken", zegt Bakker.

Log in